WEDSTRIJD ZVK Meeuwen - Zanetti Beyne  9 - 7  (5-1)

DATUM 14-01-2011  21:15

DOELPUNTEN 6' Bosmans Geert 1-0, 7' Arslan Mehmet 2-0, 8' Van Seggelen Jeroen 3-0, 16' De Smedt Alexander 4-0, 18' Nelis Jeffrey 5-0, 18' Boumediene Yahya 5-1, 27' Bosmans Geert 6-1, 28' Ummels Jean-Michel 6-2, 29' Van Seggelen Jeroen 7-2, 31' Boumediene Yahya 7-3, 33' Ummels Jean-Michel 7-4, 34' Sougnez Pierre 7-5, 35' Celikkaya Kerim 7-6, 36' Poelmans Kris (10m) 8-6, 37' Bosmans Geert 9-6, 46' Boumediene Yahya 9-7.

VERSLAG Meeuwen begint zeer sterk aan de topper tegen Beyne, zonder de geschorste Clerkx. In de 2de minuut moet de bezoekende doelman al een knappe redding verrichten op een schot van Hontis en de rebound van Arslan. De thuisploeg blijft Beyne met uitstekend voetbal onder druk zetten. Dit wordt in de 6de minuut bekroond met een doelpunt van Bosmans na een individuele aktie langs de lijn. Eén minuut later recupereert Bosmans de bal en legt breed tot bij Arslan, die de 2-0 tegen de netten prikt. In dezelfde minuut knalt Arslan op de lat. Het is nu al Meeuwen wat de klok slaat en weer 1 minuut later neemt Van Seggelen een uitbal rechtstreeks op de slof en Jacquemin kan de derde maal een bal uit de netten vissen. Beyne weet even niet van welk hout pijlen maken en Nelis straft dit bijna af, maar zijn schot sterft op de paal. In de 16de minuut kan De Smedt een tegenaanval prachtig afronden met een stiftertje over de doelman, en als Nelis 2 minuten vóór de rust de 5-0 binnen legt, lijkt de wedstrijd gespeeld. Eindelijk steekt Beyne zijn neus aan het venster met een doelpunt van op afstand van Boumediene. In de laatste minuut schieten de bezoekers nog 2x op de paal en we gaan rusten met 5-1.

In de 2de helft blijft Meeuwen zijn meesterschap rustig etaleren en Beyne is niet bij machte om het de thuisploeg moeilijk te maken. En reeds na enkele minuten schiet Van Seggelen een vrije trap op de lat. Na 5 minuten in de 2de helft wordt bezoeker Leenders uitgesloten na een elleboogstoot. Meeuwen speelt dit professioneel uit, en enkele seconden vóór dat Beyne weer compleet is, schiet Bosmans de 6-1 binnen. Dan sluipt er concentratieverlies in de rangen van Meeuwen, en Ummels profiteert hier onmiddellijk van om tegen te scoren. Meeuwen laat echter niet betijen en 1 minuut later rondt Van Seggelen een aanval van Bosmans af aan de 2de paal. Met nog 10 minuten op de klok en 7-2 op het score-bord lijkt de wedstrijd weer gespeeld. Maar weer sluipt er nochalance in het spel van Meeuwen, en Beyne maakt hiervan dankbaar gebruik om opnieuw in de wedstrijd te komen. Met 4 doelpunten binnen 4 minuten komen ze terug tot 7-6. Ondertussen staan ze wel al een tijd met 5 fouten genoteerd, en 4 minuten vóór het einde mag Poelmans zijn zware rechter bovenhalen vanop 10 meter met het gekende gevolg 8-6. Bosmans doet één minuut later de boeken helemaal dicht met zijn 3de van de avond. In de laatste minuut wordt nog een 10-meter gemist door Meeuwen en scoort de beste bezoekende speler, Boumediene, de 9-7

Een zeer goede wedstrijd van Meeuwen dat echter 5 minuten niet bij de les was, en zichzelf zo nog even in moeilijkheden bracht.

Een prachtige heenronde wordt afgesloten met de 1ste plaats in de rangschikking. Volgende week is er geen wedstrijd en binnen 2 weken mogen we ons opmaken voor de derby tegen Koersel.